Galeria

Galeria zdjęć

  

  GARIDES PEPONI - krewetki z czosnkiem smażone na oliwie z natką pietruszki. SOLOMOS CARAPCCIO - Carpaccio z łososia z greckim serem kefalotiri GARIDES PEPONI - krewetki z czosnkiem smażone na oliwie z natką pietruszki. BASILIKOS MYDI ME TALIATELES - mule z pesto bazyliowym z makaronem taglatiatelle KAROTOSOUPA - krem marchewkowy z mascarpone, boczkiem i prażonymi pestkami dyni. SPANAKISOUPA - zupa szpinakowa z mlekiem kokosowym i grillowanym łososiem. SALATA ME MANGO SUVLAKI - sałatka z mango z dresingiem pomarańczowym, suvlakami drobiowymi z trawą cytrynową. IDANIKOS - parfait chałwowe z sezamkiem. PAPIA SALATA - Ziołowa sałatka z kaczką w sosie żurawinowym z gruszką. XALIBAT ME SALATA - Halibut zapiekany na sałacie okraszony smażonymi migdałami. PAIDAKIA - kotleciki jagnięce MEZE PIKILIA - zestaw rozmaitości dla 2 - 3 osób (krewetki, pierożki z ciasta filo, bakłażan z serem, kuleczki mięsne,ser feta, ser halumi, suszone pomidory, oliwki, papryka, z sosem tzatzyk)  MEZE PIKILIA GIOUVARLOSOUPA - zupę cytrynową z mięsnymi kuleczkami. XTAPODISTISKARA - ośmiornica z grilla, zaserwowana na sałacie z sosem winegret z pieczywem czosnkowym i z sosem tzatzyki.  ARNI ME MEAITZANEE -  smażony gulasz barani z bakłażanem, zapiekany z fetą i oliwkami.  TYRI MANURI - ser manuri w cieście miodowym z malinami i lodami  HORIATIKI - tradycyjna sałatka grecka TΣΙΠΟYPA MЄ ΣΟΣ MЄΛITZANAΣ KAI KOΛOKYФIA - Pieczona dorada podawany na sosie z bakłażanów. TAVERNA LOUKANIKA - Półmisek rozmaitości - porcja dla 1- 2 osób. ORAIA AFRODYTA -  Ciasto z płynną czekoladą i gałką lodów